Ezt a motoros túrát választottad

Gyors foglalás

Montenegro PLUSZ motoros túra – szeptember 2. és 7. között
2014. Sep. 02
Résztvevők száma:
Motorok száma:
Szobabeosztás:
Montenegro PLUSZ motoros túra – szeptember 2. és 7. között árlista
Motoros egyedül, 2 ágyas szobában megosztva 410 €
Motoros egyedül, 1 ágyas szobában 475 €
Motoros utassal, 2 ágyas szobában 735 €

Többen jönnénk

Egyedi ajánlatot kérek
Kérdésed van? Hívj minket most!
+36 70 219 7959

Montenegró igen felkapott úti cél nem csak a turisták, de a motoros túrázók számára is. Hegyvidéki, keskeny, szinte forgalom mentes útjain néha úgy érzi az arra járó, hogy megállt az idő. Viszont tengerparti városai pezsgő életet mutatnak, főleg a nyári szezonban. Montenegró az ezer arcú ország mely egy kis ékszerdoboz a természeti csodáival.

 

TELJES TÁV: kb. 1700 km

NAPI SZAKASZOK: 270 – 400 km

LÁTVÁNYOSSÁGOK: Durmitor, Tara kanyon, Kotori öböl, Lovcen, Szkadari tó, Rijeka Crnojevica, Moracsa kanyon

AJÁNLOTT VEZETŐI TUDÁS: A túrát kevés hegyi vezetési ismerettel rendelkező motorosok is teljesíthetik, viszont a néhol 1 sávosra keskenyedő hegyi szakaszok igényelnek némi frissítést a hegyi vezetési tudáson.

 

1. nap

Horgosról (Magyar – Röszke határátkelő) indulunk Újvidék irányába, ahol elfogyasszunk a Duna partján egy igazi vajdasági reggelit. Innen mellékutakon haladva tovább elérjük Szerbia hegyeit, majd késődélután belépünk  Montenegróba. Egy rövid szakasz után átkelve a Tara folyón az éjszakát a Durmitor hegységben töltjük.

2. nap

Ez a nap lesz az ún. “PIHENŐ NAP”, viszont csak a motorozást szüneteltetjük. Zabljak -ból szervezett vadvízi evezésre -rafting- megyünk a Tara folyóra, vagy ha úgy döntesz választhatsz Jeep túrát is a Durmitor Nemzeti Parkba. Mnd a két aktivitás egész napos és a szállodából visznek bennünket szervezetten. Azt hogy melyik aktivitás érdekel a jelentkezéskor kell kiválasztanod.

3. nap

Zabljak városából először megcsodáljuk a Tara kanyon legszebb részét és a Fekete tavat, majd a Durmitor nemzeti park keskeny hegyi útján érüjük el a Piva folyó partját. Folytatásban Niksic majd az Adriai tenger felé vesszük az irányt. Az Adriai tengerrel először a Kotori öbölben találkozunk, megállunk Perast és Kotor városában mielőtt elérnénk Budva nyüzsgő városát, ahol 2 éjszakát töltünk.

4. nap

Budvából indulva először a Lovcen nemzeti park szépségével és szerpentinjével ismerkedünk. Innen nyílik az egyik legszebb kilátás a Kotori öbölre. Folytatásban  az Ostorgba megyünk ahol a híres hegyoldalba vájt kolostor található. Visszautunk során megállunk  a Szkadari tó legszebb részénél és Rijeka Crnojevica öreg hídjánál, ahol elfogyasztunk egy füstölt olajos pisztrángot. Egy kellemes szerpentinen ereszkedünk vissza le az Adriai tenger partjára és térünk vissza Budvára.

5. nap

Budvát elhagyva, megállunk a méltán híres Sveti Stefan szigetnél, majd még egy rövid ideig haladunk az Adria mellett. Pterovácnál hegyi szerpentinre cseréljük a tengerparti utat és ismét elhaladunk a Szkadári tó mellett mielőtt átszelnénk Podgoricát. Innét Moracsa kanyon felé vesszük az irányt. Benézünk a Biogradska Gora nemzeti parkba is, mielőtt a Tara kanyon felé fordulnánk. Végigmotorozunk a Tara kanyonban majd a híres hídnál elkészítjük a kötelező fényképeket. Ismét Szerbia felé haladunk és az éjszakát már Szerbiában a Tara nemzeti parkban töltjük el.

6. nap

A Tara hegységből leereszkedünk a Drina folyó mellé és egy kis szerpentinen haladunk Valjevo irányába, majd onnét ismét Újvidéknek tartva érjük el az autópályát, melyen tovább haladunk Horgosnak (Magyar – Szerb határátkelő), ahol ez a csodálatos túra véget ér.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:
Szállást a túra teljes időtartamára komfortos hotelekben
Félpanziós ellátást – reggeli + vacsora
Egy kiadós reggelit az indulás napján
1 napos vadvízi evezést -rafting- a Tara folyón vagy 1 napos Jeep túrát a Durmitor Nemzeti parkba
Autópálya használati díját a Szerbiai szakaszon
Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról és szállásokról
Belépőjegyeket a Nemzeti parkokba
Túra vezetés és szervezést
 
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:
Minden olyan szolgáltatás mely a fentiekben nem lett felsorolva, valamint a személyes szükségleteket – napközbeni étkezés, italok, benzin, szuvenír, stb.