Ezt a motoros túrát választottad

Gyors foglalás

Szardínia – Korzika motoros túra – szeptember 19. és 28. között
2014. Sep. 19
Résztvevők száma:
Motorok száma:
Szobabeosztás:
Szardínia – Korzika motoros túra – szeptember 19. és 28. között árlista
Motoros egyedül, 2 ágyas szobában megosztva 1.500 €
Motoros egyedül, 1 ágyas szobában 1.750 €
Motoros utassal, 2 ágyas szobában 2.650 €

Többen jönnénk

Egyedi ajánlatot kérek
Kérdésed van? Hívj minket most!
+36 70 219 7959

Gyere és hódítsd meg a két vad szigetet – Korzikát és Szardíniát, vagy csak hagyd hogy meghódítsanak ők téged az élvezetes tájaikkal. A két sziget domborzata és gyönyörű tengerpartja teszi őket a világ egyik legjobb helyévé ahol motorozni lehet. A helyi úthálózat tökéletesek a motorosok számára és az ő kegyeiket szolgálja. A szigetek természetes bája, nemzeti parkjai, óvárosai, falvai, a helyi emberek, a tengerpartjai mind az ide érkezők szívébe lopja magát. Neked sincs más dolgod mint velünk tartani és felfedezni Korzika és Szardínia szigetének rejtett varázsát.

 

Sajnos sem Korzika, sem Szardínia nincs a szomszédságunkban, így hogy kényelmesen és fáradság nélkül érjünk el oda ismételten igénybe kell vennünk a vonatos utazást. Péntek este indulunk a bécsi pályaudvarról és szombat reggel fogunk megérkezni Livornóba, ahonnét majd esti komppal először Szardínia szigetére Olbia városába fogunk menni. Természetesen, ha valaki saját szervezésben szeretne Livornoba jönni és nem tart igényt a vonatos utazásra megteheti. Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon kell jelezni.

 

TELJES TÁV: kb. 2400 km

NAPI SZAKASZOK: 220 – 380 km

LÁTVÁNYOSSÁGOK: Olbia, Monti del Gennargentu, Alghero, Castelsardo, Su Nuraxi, Bonifáció, Ajaccio, Calvi, Bastia, Corte, egy csipetnyi Toszkána

AJÁNLOTT VEZETŐI TUDÁS: A túra elméletileg kevés hegyi vezetési ismerettel rendelkező motorosok is teljesíthetik. Viszont Korzika keskeny szerpentinjei nagy odafigyelést igényelnek!

 

1. nap

Péntek este érkezünk a bécsi vasútállomásra. Ide lehet jönni egyénileg vagy szervezetten is! A motorok vonatra történő felrakása után elfoglaljuk a helyünket és az éjszaka folyamán kényelmesen utazunk egészen Livorno-ig

2. nap

Reggel 8 óra körül érkezünk meg a livornoi vasútállomásra. Mivel a komp Szardínia szigetére este 11 órakor indul, így van bőven időnk egy kisebb kört megtenni Toszkánában. Megnézzük San Gimignano -t (a tornyok városa), San Miniato -t, Pisa-t. Majd szépen lassan visszatérünk a livornoi kikötőbe ahol felszállunk a kompra és Szardínia felé vesszük az irányt, hogy reggelre Olbia városába legyünk.

3. nap

Olbia városából Arbatax városkának vesszük az irányt. A tengerpartot elhagyva a sziget belseje felé haladunk és megismerkedünk Szardínia hegyes vidékével, szerpentinjeivel. Nuoro városka után a Golfo Oresei Nemzeti parkon keresztülhaladva érjük el a szálláshelyünket Arbatax-on.

4. nap

Arbatax -ból indulva Monti del Gennargentu hegyvidék mesés vidéke és szerpentinjei felé vesszük az irányt. Útba ejtjük Su Nuraxi -t a legnagyobb nurrágh-komplexumot. Su Nuraxi egy eltűnt nép legjelentősebb alkotása, az UNESCO világörökség részét képezi. Majd innen ismét a Monti del Gennargentu hegység szerpentinjein koptatjuk a gumikat, mielőtt Alghero tengerparti városába megérkeznénk, ahol az éjszakát is tölteni fogjuk.

5. nap

Alghero -ból Sassari felé indulunk meg. Ezen a napon egy rövid etapot teljesítünk Santa Teresa Gallura -ig, ahol kompra szállunk és Korzika felé vesszük az irányt, egészen pontosan Bonifációig. Viszont, még mielőtt elérnénk a komphoz Sassari után Tempio Pausania felé fordulunk, majd egy kis tengerparti szerpentinnel búcsúzunk Szardínia szigetétől. A komp kora délután indul Bonifációba és kevesebb mint 1 óra alatt meg is érkezik. Mivel szállásunk is itt lesz, így kellő idő marad Bonifáció mesés városának felfedezésére.

6. nap

Ezen a napon már Korzika szigetén fogunk motorozni. Bonifáció városából Sartene felé indulunk el. Ezen a napon szerpentinben és mesés tájban nem lesz hiány. Sartene után a sziget belseje felé haladunk. A mai napi útvonal nyomvonala olyan lesz mintha egy nagy S betűt írnánk le a szigeten. Mielőtt elérnénk a napi szakasz végét Ajaccio -t Zicavo után visszafordulunk Propriano felé, majd csak ezután következik úti célunk. Ajaccio városában 2 éjszakát fogunk eltölteni. 

7. nap

Ez a nap a pihenő nap. Mindenki eldöntheti, hogy mihez kezd ezen a napon. Lehet menni motorozni a környéken, lehet strandolni, várost nézni vagy csak pihenni. Ajaccio városában 2 éjszakát töltünk és csak másnap indulunk Clavi felé.

8. nap

Elhagyjuk Ajaccio városát és a sziget belsejében lévő Corte felé vesszük az irányt. Innét ismét a tengerpart irányába haladunk Porte felé. Porte városnál egy kört leírva élvezzük a fantasztikus látványt és szerpentineket, majd Clavi felé haladunk tovább. Az éjszakát a gyönyörű fekvésű Calvi városában töltjük ami számos ltánivalókat várja az ide látogatókat.

9. nap

Korán indulunk Calvi városából, hogy mielőtt kompra szállnánk ismét Bastiában bejárjunk a Cap Corse félsziget mesés vidékét. Végig a tengerpart mellett haladunk, és kora délután érkezünk Bastia városába, ahol kompra szállunk is visszatérünk Livornoba. Itt kora esti órákban ismét vontra tesszük a motorokat és éjszakai járattal visszautazunk Bécsbe.

10. nap

Bécsbe a reggeli órákban érkezünk meg. Levesszük a motorokat a vonatról, majd autópályán hazafelé vesszük az irányt. Útközben megállunk elbúcsúzni, hogy mindenki saját otthona felé vehesse az irányt.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:
Szállást a túra teljes időtartamára komfortos hotelekben
Félpanziós ellátást – reggeli + vacsora – A VONATOS ÉS KOMPOS UTAZÁSRA NEM VONATKOZIK!
Motorok vasúti szállításának költségét Bécs – Livorno és Livorno- Bécs útvonalon
Vonatjegyet, 4 személyes, hálófülkés (KUSETT) kabinban, Bécs – Livorno és Livorno – Bécs útvonalon
Kompjegy árát (motor és személy)  Livorno – Olbia (Szardinia) útvonalon – 2 ágyas belső kabinos lehelyezés – WC és zuhanyzó
Kompjegy árát (motor és személy)  Santa Teresa Gallura (Szardina) – Bonifacio (Korzika) útvonalon
Kompjegy árát (motor és személy)  Bastia (Korzika) – Livorno (Olaszország) útvonalon
Autópálya matrica árát Magyarországi és Ausztriai szakaszra
Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról és szállásokról
Túra vezetés és szervezés költségeit
 
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:
Minden olyan szolgáltatás mely a fentiekben nem lett felsorolva, valamint a személyes szükségleteket – napközbeni étkezés, italok, benzin, szuvenír, stb.