Ezt a motoros túrát választottad

Gyors foglalás

Route des Grandes Alpes motoros túra – augusztus 9. és 17. között
2014. Aug. 09
Résztvevők száma:
Motorok száma:
Szobabeosztás:
Route des Grandes Alpes motoros túra – augusztus 9. és 17. között árlista
Motoros egyedül, 2 ágyas szobában megosztva 1.150 €
Motoros egyedül, 1 ágyas szobában 1.400 €
Motoros utassal, 2 ágyas szobában 2.000 €

Többen jönnénk

Egyedi ajánlatot kérek
Kérdésed van? Hívj minket most!
+36 70 219 7959

Sajnos az Alpok Nagy útja nem a szomszédban található. Franciaországban Thonon-les-Bains -től Menton-ig – Cote d’Azur – tart, szebbnél – szebb hegyi utakat és hágókat magába foglalva. Európa két legmagasabb hágóján is áthalad, a Col de l’Iseran és a Col du Bonette szerpentinjein. Ezt az útvonalat motorosok ezrei keresik fel évről évre, nem csoda hiszen lenyűgöző tájon és útvonalon halad. 

 

TELJES TÁV: kb. 2600 km

NAPI SZAKASZOK: 250 – 330 km

LÁTVÁNYOSSÁGOK: Route des Grandes Alpes, Col de I’lseran, Mont Blanc, Col du Galibier, Col d’Izoard, Menton, Monte Carlo

AJÁNLOTT VEZETŐI TUDÁS: A túra hegyi vezetési tapasztalatot megkíván és elsősorban az ilyen tapasztalattal rendelkező motorosoknak ajánlott.

 

1. nap

Bécsből (Ausztria) vonattal megyünk Feldkirch -ig, azért hogy a Route des Grandes Alpes útvonalára tudjunk koncentrálni.  Éjszaka utazunk, így reggel kipihenten érkezünk meg Feldkirch-be és másnap szinte azonnal Svájc útjain tudunk motorozni. Természetesen lehetőség van egyedileg is kiutazni Feldkirchbe és ott csatlakozni a csapat azon tagjaihoz akik vonattal érkeznek.

2. nap

Feldkirch -reggel 8 óra körül fogunk érkezni. Aki, esetleg egyénileg motorozott idáig azzal a vasútállomás előtt fogunk találkozni és közösen haladunk egészen Thonon-les-Bains városáig. Ezen a napon már javában belekóstolunk a hegyi szerpentinekbe és a hegyvidék mesés vidékébe, hiszen Svájcot fogjuk átszelni és olyan hágókat fogunk érinteni mint a Klausenpass vagy a Sustenpass.

3. nap

Thonon-les-Bains városkából indulva a Route des Grandes Alpes nyomvonalán haladunk. Ezen a napon fogjuk meghódítani többek között Európa második legmagasabb hágóját a Col de l’Iseran -t. A napi szakasz végét Lanslebourg városka körzetébe tervezzük.

4. nap

Lanslebourg környékéről indulva Roubion városka térégébe megyünk. Ezen a napon már sokkal több és komolyabb hágó meghódítása vár ránk. Felkapaszkodunk a Col du Galabier és Európa legmagasabb hágójának szerpentinjére a Cold du Bonette-re. Ezen a napon már Provence régió városkái és falvai között haladunk. Briancon városkában egy kis pihenőt is tartunk, hogy megcsodáljuk szépségét.

5. nap

Roubion térégéből indulva ide is térünk vissza a nap végén, tehát csomagok nélkül vágunk neki a napi szakasznak. Hágóról – hágóra haladva érkezünk meg Menton -ba a Földközi tenger partjára a Cote d’Azur -re. Megnézzük Monte Carlo -t, majd Nice -nél újra a hegyek irányába fordulunk, hogy eddig még be nem járt útvonalon érjünk vissza kiinduló állomásunkra, Roubion térségébe.

6. nap

Roubion térségéből ismét Lanslebourg városka felé vesszük az irányt. Természetesen olyan útvonalon amit még nem jártunk be. Ilyen hágó lesz a Col de la Cayolle, a Col de Montgenevre vagy a Col du Mont-Cenis. Ez a nap is bővelkedni fog látnivalókban és szebbnél – szebb tájakon fog vezetni

7. nap

Lanslebourg térségéből indulva Thonon-les-Bains irányába fogunk haladni. Ismét átkelünk a Col de l’Iseran-on, majd a Col du Pit San Bernard -on. Itt egy rövid szakaszon Olaszországban fogunk haladni és megkerüljük a Mont Blanc -ot, majd a Col du Gd. Saint-Bernard-on először Svájcban majd ismét Franciaországban fogunk motorozni, egészen Thonon-les-Bains -ig.

8. nap

Thonon-Les-Bains -búl indulunk Interlaken (Svájc) irányába. Átkelünk Grimselpass -on, majd a Fruka- és az Oberalpasson és Chur városának haladunk tovább. Chur-tól Lichtenstein majd Feldkirch felé tartunk. Esti órákban érkezünk meg Feldkirchbe ahol feltesszük a motorokat a vonatra ismételten.

9. nap

Reggel 8 óra körül érkezünk meg a Bécsi pályaudvarra. Miután a motorokat levettük a vonatról útnak indulunk hazafelé. Útközben még megállunk búcsúzkodni és reggelizni. Utána már mindenki hazafelé veszi az irányt.

 

Az Alpok nagy útja motoros túra egy tartalmas 7 napos vezetéssel, kanyar- és hágó “vadászattal” teli túra. Abszolút kezdőknek nem ajánlott. Ezt a túrát mindazoknak ajánljuk akik már bejárták Ausztria és Olaszország ismertebb motoros útvonalait, de valami újra és lenyűgözőbbre vágynak! Gyere velünk nem fogsz csalódni!

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

Szállást a túra teljes időtartamára komfortos hotelekben
Félpanziós ellátást – reggeli + vacsora – A VONATOS UTAZÁSRA NEM VONATKOZIK!
Motorok vasúti szállításának költségét Bécs – Feldkirch és Feldkirch – Bécs útvonalon
Vonatjegyet, 4 személyes, hálófülkés (KUSETT) kabinban, Bécs – Feldkirch és Feldkirch – Bécs útvonalon
Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról és szállásokról
Autópálya matrica árát magyarországi és ausztriai szakaszra
Túra vezetés és szervezés költségeit

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:
Minden olyan szolgáltatás mely a fentiekben nem lett felsorolva, valamint a személyes szükségleteket – napközbeni étkezés, italok, benzin, szuvenír, stb.