Ezt a motoros túrát választottad

Gyors foglalás

Erdély ahogyan mi látjuk motoros túra – július 25. és 31. között
2014. Jul. 25
Résztvevők száma:
Motorok száma:
Szobabeosztás:
Erdély ahogyan mi látjuk motoros túra – július 25. és 31. között árlista
Motoros egyedül, 2 ágyas szobában megosztva 335 €
Motoros egyedül, 1 ágyas szobában 385 €
Motoros utassal, 2 ágyas szobában 600 €

Többen jönnénk

Egyedi ajánlatot kérek
Kérdésed van? Hívj minket most!
+36 70 219 7959

Azt mondják, hogy aki Erdélyben még nem járt az nem látott szép vidéket. Ezért mi minden évben visszatérünk, hogy megcsodálhassuk Erdély meseszép vidékét. Idén is készültünk újdonsággal erdélyi túránk keretein belül, és próbáljuk úgy bemutatni ahogyan mi látjuk. Idén először ellátogatunk a festői szépségű Máramaros megyébe is. Mindezzel együtt sikerült egy fantasztikus 7 napos  kikapcsolódást biztosító motoros túrát összeállítanunk, ahol Erdély legszebb vidékeit járjuk be Szerbia felől megközelítve.

 

TELJES TÁV: kb. 2300 km

NAPI SZAKASZOK: 250 – 380 km

LÁTVÁNYOSSÁGOK: Vaskapu szoros, Transalpina, Transfogaras, Fogarasi havasok, Nagyszeben, Szent Anna tó, Csíkszereda, 1000 éves határ, Békás szoros, Gyilkos tó, Medve tó, Máramaros megye, Radnai havasok, Máramaros fatemplomai, Tordai hasadék, Torockó

AJÁNLOTT VEZETŐI TUDÁS: A túrát kevés hegyi vezetési ismerettel rendelkező motorosok is teljesíthetik.

 

1. nap

A motoros túra Röszkei közúti határátkelőhelytől veszi kezdetét. Első nap Szerbiában haladunk. Az első megállónk egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken lesz, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Így lesz összehasonlítási alapunk az erdélyi reggelikkel. Folytatásban a Duna mentén fogunk haladni, majd a Vaskapu szoros és nemzeti park mesés vidékén keresztül motorozva érjük el a napi szakasz végét Kladovo-t.

2. nap

Kladovoból Románia felé vesszük az irányt a Vaskapu vízi erőműn lévő határátkelőhelyen keresztül. Innen a frissen aszfaltozott Transzalpin út kanyargós szerpentinjét célozzuk meg és ezen keresztül érjük el a napi szakasz végét Nagyszebent. Szállásunk elfoglalása után, bejárjuk az óváros legszebb részeit.

3. nap

Nagyszebenből a másik – ismertebb – hegyi út, a Transzfogarasi út  felé indulunk útnak. Felkapaskodunk egészen 2000 méteres magasságig a Transzfogarasi út szerpentinjein, majd ugyan itt vissza is térünk, hogy Brassó irányába folytassuk utunk. Brassót elhagyva a Sepsiszentgyörgyön keresztül  Szent Anna tó partjáig megyünk, hogy egy kicsit megpihenjünk a partján, majd innen tovább Tusnádfürdőn  keresztül Csíkszereda környéki szállásunkig.

4. nap

Csíkszeredáról először az 1000 éves határig, majd innét vissza Székelyudvarhely és Korondra megyünk, hogy beszerezzük a szükséges emléktárgyakat Erdélyből. Korondról Parajd érintésével a Bucsin tetőn keresztül a Gyilkos tót és a Békás szorost célozzuk meg, majd ismét Csíkszereda környéki szállásunk felé vesszük az irányt..

5. nap

Csíkszeredáról Gyergyószentmiklós és Maroshévíz érintésével, érünk el a Kelemen havasok lábához, majd Máramaros megye felé kanyarodunk Szászrégenen és Besztercén keresztül. A Radnai havasok lábánál fekvő Borsa környéki szállásunkra megérkeznénk késő délután érkezünk.

6. nap

Borsai szállásunkat elhagyva először Máramaros megye fatemplomait csodáljuk meg, majd a Szaploncai vidám temető történeteket ábrázoló síremlékeihez megyünk. Innen utunk délnek halad tovább Nagybányán keresztül Kolozsvár és Torockó felé. Útközben benézünk a Sárkányok kertjébe is, majd vetünk egy pillantást a Tordai hasadékra, mielőtt megérkeznénk és elfoglalnánk szállásunkat Torockón.

7. nap

Torockót elhagyva igen izgalmas és látványos útvonalon Bisztra – Fehérvölgy – Belényes érintésével haladunk Nagyváradnak. Nagyvárad után Ártándnál visszatérünk Magyarországra. Itt ér véget ez a felejthetetlen erdélyi kaland. Innen már mindenki hazafelé veszi az irányt.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

Szállást a túra teljes időtartamára komfortos hotelekben/erdélyi szállásokon
Félpanziós ellátást – reggeli + vacsora
Egy kiadós reggelit az indulás napján
Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról és szállásokról
Túra vezetés és szervezés költségeit

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:
Minden olyan szolgáltatás mely a fentiekben nem lett felsorolva, valamint a személyes szükségleteket – napközbeni étkezés, italok, benzin, szuvenír, stb.